عکس
عکس
عکس
عکس

خوردن آب به صورت ناشتا با معده خالی خواص شگفت انگیزی برای سلامت بدن و جلوگیری از بیماری‌ها دارد که مردم ژاپن هم به این روش آب درمانی اعتقاد زیادی دارند.

آب خوردن به صورت ناشتا یکی از مهمترین رازهای زیبایی و سلامت بدن است که ژاپنی ها به آن اعتقاد زیادی دارند. نوشیدن آب پیش از صرف صبحانه فواید بسیاری برای سلامت و پیشگیری از بیماری ها دارد. ما اغلب برای نوشیدن آب، بعد از غذا یا بعد از خوردن چیزی تند عجله می کنیم. اما آیا می دانستید که دقیقا چه موقع باید آب بنوشید؟

 پاسخ آن معده خالی است.

تقریبا 70 درصد از بدن ما از آب تشکیل شده است و فواید آن برای سلامتی خوب و غیرقابل انکار است. آب پادشاه بدن ماست و برای عملکرد عادی و روان همه اندام ها ضروری است. آب بهترین نوشیدنی است که باعث فرو نشاندن عطش می شود و نوشیدن آن با شکم خالی می تواند تقریبا تمام مشکلات بدن را درمان کند.

نوشیدن آب ولرم با معده خالی و هنگام بیدارشدن از خواب سحرگاهی بهترین و طبیعی ترین راه درمان برای بیماری هاست، این روش سنتی مردم ژاپن برای سالم ماندن و طول عمرشان است به این دلیل که کتب قدیمی ثابت می کند مردم ژاپنی از دیرباز بر این باورند نوشیدن آب ولرم با معده خالی می تواند برای بدن بسیار مفید باشد.

از جمله بیماری هایی که می توان از بروز آن ها پیشگیری کرد، به شرح زیر می باشند: صرع، سردرد، آسم، سل، درد بدن، تپش قلب، مننژیت، بیماری های کلیه و مجاری ادراری، استفراغ و اسهال، گاستریت، دیابت، هموروئید، یبوست، بیماری های چشم، بیماری های گوش، حلق و بینی، چربی در خون و برونشیت؛ علاوه بر این موارد خوردن آب به صورت ناشتا فوایدی دارد که در ادامه می خوانید.

. 1 متابولیسم را بالا می برد.

اگر رژیم غذایی داشته باشید، نوشیدن آب با معده خالی می تواند به رژیم غذایی شما کمک کند چون می تواند متابولیک را تا نزدیک به 25 درصد افزایش دهد. بالا بردن متابولیسم به هضم سریع تر غذا کمک می کند و این به کاهش وزن در دراز مدت کمک می کند. همیشه ترجیح داده می شود حداقل چهار لیتر آب برای بهترین نتیجه بنوشید.

. 2 ایمنی بدن را بالا می برد.

ما از این واقعیت آگاه هستیم که آب برای سلامت کلی ما ضروری است. چیزی که باید بدانیم این است که آب برای حفظ تعادل سیال در بدن ضروری است. استفاده منظم از آب با معده خالی می تواند برای سیستم ایمنی مفید باشد. این می تواند به شما در مبارزه با عفونت ها کمک کند.

.3 پاکسازی شکم

نوشیدن آب با معده خالی می تواند به تنظیم دستگاه گوارش کمک کند و زمانی که مقدار زیادی آب بنوشید، نیاز به بیرون ریختن امعا و احشا خود را احساس می کنید. تمرین کردن این کار روزانه می تواند به حرکت منظم روده کمک کند و همچنین می توانید به طور منظم از شر مواد زائد بدنتان خلاص شوید.

 .4از حملات میگرنی جلوگیری می کند

یکی از دلایل اصلی سردردهای مکرر و حملات میگرن ناشی از عدم وجود آب در بدن است. خشکی علت ریشه ای سردرد است و نوشیدن آب در فواصل مکرر، به ویژه با معده خالی، می تواند به طور طبیعی از سردرد جلوگیری کند. علاوه بر این، نوشیدن آب کافی نیز به حفظ مشکلات دهانی یا دندانی کمک می کند.

.5دفع سموم بدن

هر وقت که ادرار می کنید، سموم را به شکل مایع از بدن خارج می کنید پس روشن است هر چه بیشتر آب بنوشید، بیشتر توالت می روید. بدین طریق بدن خود را تصفیه می کنید. هم چنین از نفخ و باد جلوگیری می کند.

.6 کمک به کاهش وزن

نوشیدن آب بیشتر در زمان رژیم می تواند به شما کمک کند وزن کم کنید چون آب هیچ کالری ندارد و نوشیدن آن در فواصل زمانی مکرر به پری شکم کمک می کند. همچنین عواقب منفی نیز ندارد. از آنجا که نوشیدن زیاد آب به افزایش متابولیسم و سوزاندن کالری های بیشتر کمک می کند.

. 7احساس گرسنگی ایجاد می کند و اشتها را بهبود می بخشد

از آنجا که آب آشامیدنی به تمیز شدن روده ها کمک می کند، همچنین باعث می شود صبح ها احساس گرسنگی کنید تا بتوانید صبحانه را به موقع بخورید.

 8. پاکسازی پوست

نوشیدن مقدار زیادی آب راحت ترین راه برای داشتن پوست صاف و درخشان است. معمولا به خاطر تجمع سموم موجود در بدن، لکه های سیاه یا تیره روی پوست ایجاد می شوند. آب می تواند به دفع این سموم ناخواسته از بدن کمک کند. حرکات منظم روده به داشتن پوست تمیز و شفاف کمک می کند.

 

. 9به تقویت انرژی کمک می کند.

اگر احساس خواب آلودگی می کنید یا تنبل هستید، نوشیدن آب با شکم خالی می تواند باعث شود فورا فعال شوید. سلول های قرمز خون را تحریک می کند تا سریع تر رشد کند، که منجر به رسیدن اکسیژن و انرژی بیشتر می شود.

. 10روده ها را پاکسازی می کند

نوشیدن یک لیوان آب با معده خالی می تواند به خلاص شدن از مواد زائد کمک کند و جذب سریع تر مواد مغذی را ممکن می سازد. این منجر به داشتن روده و بدن سالم می شود.

.11مانع از ابتلا به سنگ کلیه و عفونت مثانه می شود

حقیقت این است که نوشیدن آب با معده خالی اسیدهایی که باعث ایجاد سنگ کلیه می شوند را از بین میبرد و هر چه بیشتر آب بنوشید بیشتر در مقابل عفونت های مثانه ناشی از سموم محفوظ می مانید.

.12 موها را نرم، براق و سالم می کند

خواص آب برای پوست و مو ثابت شده است و به خصوص به صورت ناشتا برای موها بسیار مفید است پس نوشیدن مقداری آب باعث تغذیه موها می شود. ¼ وزن موها را آب تشکیل می دهد؛ بنابراین اگر بدن آب کافی دریافت نکند موها خشک و شکننده می شوند.

.13 سوزش معده و سوء هاضمه را کاهش می دهد

زمانیکه با معده خالی آب می نوشید این اسیدها رقیق شده و از بدن بیرون می روند. بنابراین مشکل سوزش معده رفع می شود و معده آماده صبحانه می شود.

روش آب درمانی ژاپنی ها

ژاپنی ها اولین کسانی بودند که آب درمانی را به جهانیان معرفی کردند و آن ها از لحاظ مذهبی از آن پیروی کردند و بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب، آب می نوشند و این روش درمانی نیز توسط مطالعات مختلف مورد حمایت قرار گرفته است. در اینجا یک برنامه آموزشی مناسب در مورد این که چگونه می توانید از روش آب درمانی پیروی کنید، آورده شده است.

به محض اینکه صبح از خواب بیدار شدید، قبل از هرکاری 4 لیوان آب بنوشید. بعد از نوشیدن آب می توانید دندان های خود را تمیز و مسواک بزنید. از خوردن یا نوشیدن هر چیزی به مدت 45 دقیقه خودداری کنید.

بعد از این، می توانید صبحانه بخورید، بعد از وعده های غذایی معمول، دو ساعت چیزی نخورید. سپس دوباره آب بنوشید. با شروع این روش آب درمانی ولرم، حداکثر فایده را به دست خواهد آورد. همچنین می توانید عصاره لیمو را به آب ولرم اضافه کنید و آن را با شکم خالی بنوشید. این کار به تصفیه سموم بدن کمک می کند.

نیم ساعت قبل از وعده های غذایی آب بخورید و تا 2 ساعت بعد از صبحانه، ناهار و شام آب نخورید.

اگر نمی توانید 4 لیوان آب با شکم خالی بخورید ابتدا با یک لیوان شروع کنید یا تا جایی که بدنتان توانایی اش را دارد. می توانید به تدریج مقدار مصرف آب را بالا ببرید تا این که به 640 میلی لیتر برسد.

 

شواهد قطعی ناسا حاکی از وجود حجم عظیمی از یخ در هر دو قطب کره ماه است که می تواند به نقطه عطفی در توسعه این کره تبدیل شود.

دانشمندان از مدت ها قبل گمانه زنی هایی درباره وجود آب منجمد در نواحی سرد و تاریک ماه داشتند و حالا این ایده به حقیقت پیوسته است.

قطب های شمال و جنوب کره ماه در معرض نور خورشید قرار ندارند و به همین دلیل بسیار سرد و تاریک هستند. در واقع دمای این نواحی معمولا از منفی ۱۶۲ درجه سانتیگراد بالاتر نمی رود. در گذشته محققان به شواهدی از احتمال وجود یخ های سطحی در قطب جنوب ماه دست یافته بودند اما امکان اثبات قطعی آن وجود نداشت.

در مطالعه اخیر متخصصان دانشگاه های هاوایی و «براون» با همکاری ناسا برای اثبات وجود یخ در قطب های ماه از داده های نقشه بردار کانی شناسی ماه (M3) ناسا بهره برده اند که در سال ۲۰۰۸ و از طریق کاوشگر Chandrayaan-1 راه اندازی شد.

این نقشه نگار در واقع یک طیف سنج تصویربرداری است که قابلیت اندازه گیری طول موج های مختلف نور را دارد .محققان با استفاده از این قابلیت ترکیب مواد مختلف روی قمر زمین را تعیین کرده اند.

این ابزار از طریق بررسی ویژگی های انعکاسی و چگونگی جذب نور توسط مولکول ها به صورت قطعی وجود یخ در قطب های ماه را به اثبات رسانده است.  بر این اساس پراکندگی یخ در قطب جنوب این کره بیشتر است و اغلب در سایه دهانه ها متمرکز شده اند. قطب شمال نیز میزبان حجم عظیمی از یخ است.

این یافته در اکتشافات آتی اهمیت بسیاری دارد چرا که این یخ ها نزدیک سطح هستند و می توان از آنها به عنوان منبعی ارزشمند بهره برد.

ایده سفر به ماه و توسعه آن چندان دور از ذهن نیست و اخیرا ثروتمندترین فرد دنیا و بنیانگذار کمپانی بلو اوریجین از برنامه های خود برای مسکونی سازی کره ماه با کمک ناسا و آژانس فضایی اروپا خبر داده است.

 

کلر چیست؟

 

 

کلر یکی از اصلی ترین و رایج ترین عناصر شیمیایی مورد استفاده در صنعت تصفیه آب و فاضلاب می باشد که به دلیل خاصیت گند زدایی و سفید کنندگی بالا، در مصارف صنعتی و خانگی به شیوه های مختلف کاربرد دارد. نام این عنصر شیمیایی به گوش اغلب افراد آشنا می باشد، اما سوال این است که کلر چیست و چه کاربردی دارد؟ در صنعت تصفیه فاضلاب و آب از کدام ترکیبات کلر استفاده می گردد و کاربرد آن چه مزایا و معایبی به همراه دارد؟

کلر چیست؟

اولین و مهم ترین سوال که لازم است پاسخ داده شود این است که کلر چیست و در جدول عناصر شیمیایی چه جایگاهی دارد؟ کلر یکی از پرکاربردترین هالوژن های موجود در گروه IV جدول عناصر شیمیایی می باشد که با نام CL و عدد اتمی 17 شناخته شده است. عنصری با رنگ زرد مایل به سبز می باشد که بسیار فرار بوده و مهم ترین خاصیت آن، اکسید کنندگی بالا و توانایی از بین بردن باکتری، قارچ و ذرات آلوده کننده در آّب و فاضلاب می باشد. نوع خالص کلر به شکل گاز با رنگ سبز می باشد و نه تنها به منظور سفید کنندگی و ضدعفونی استفاده می گردد، بلکه بخش مهمی از مواد آلی در صنعت و تولید مواد شیمیایی و پلاستیکی را تشکیل می دهد.

یکی از اصلی ترین موارد مصرف کلر، تصفیه و گند زدایی آب می باشد که به دلیل تولید اسید هیپوکلرو HOCL در واکنش کلر با آب است. اسید هیپوکلرو یا کلر آزاد قدرت بسیار بالایی در حمله به میکروب ها و پاتوژن های موجود در آب داشته و به همین دلیل در کمترین زمان می تواند آنها را حذف نماید.

 

نشانه شیمیایی کلر

کلر که گازی زرد رنگ متمایل به سبز می باشد، دارای نشانه شیمیایی cl بوده و عدد اتمی آن 17 می باشد. نام این عنصر شیمیایی از رنگ سبز آن گرفته شده (chloros) و یکی از مهم ترین و اصلی ترین هالوژن هایی می باشد که از آن نمک تولید می گردد. این عنصر شیمیایی دارای 9 ایزوتوپ می باشد و تنها کلر با عدد جرمی 35، 37 و 36 پایدار بوده و مابقی ناپایدار هستند. دیگر نشانه شیمیایی کلر می توان به نقطه جوش -34 درجه سانتی گراد و جرم اتمی 35.453 گرم بر مول اشاره نمود.

روش تولید کلر چیست؟

نکته بسیار مهم برای پاسخ دادن به این سوال که روش تولید کلر چیست این است که این عنصر شیمیایی را می توان به صورت ترکیب با سایر عناصر در نمک طعام و ترکیبات با کلسیم مشاهده نمود. به همین دلیل، برای تولید انواع کلر لازم است با فرآیند الکترولیز محلول آب نمک، عمل جدا سازی کلر از سدیم را انجام داد. در حالت کلی به سه روش می توان الکترولیز را برای تولید کلر انجام داد که عبارتند از:

  • الکترولیز سلول جیوه که بیشتر برای تولید کلر در محیط های صنعتی با مقدار زیاد کاربرد دارد.
  • الکترولیز سلول دیافراگم که نسبت به الکترولیز لول جیوه نیاز به انرژی کمتری دارد.
  • الکترولیز غشایی که از ممبران پلیمری استفاده می کند و از جدیدترین روش ها برای تولید کلر به شمار می رود.

ویژگی های کلر کدامند؟

کلر مانند سایر عناصر جدول تناوبی دارای ویژگی ها و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی متعددی می باشد که در استفاده از انواع کلر لازم است به آن توجه گردد. مهم ترین و قابل توجه ترین ویژگی های انواع کلر عبارتند از:

  • کلر بسیار ناپایدار بوده و لازم است در ظروف و مخازن ویژه نگهداری گردند.
  • گازی با رنگ زرد متمایل به سبز می باشد که بسیار بد بو است.
  • گاز کلر سمی بوده و استفاده از آن در محیط های بسته منجر به خفگی و مشکلات سیستم تنفسی میشود.
  • دارای خاصیت اکسید کنندگی بسیار بالا می باشد.
  • نقطه جوش کلر -34 درجه سانتی گراد می باشد و می توان آن را با قرار دادن در محیطی که فشار بیشتر از اتمسفر دارد به حالت مایع تبدیل کرد.
  • قدرت واکنش پذیری بسیار بالایی داشته و با مواد آلی به راحتی واکنش انجام می دهد.

کاربرد کلر چیست؟

این عنصر شیمیایی خاصیت سفید کنندگی و ضدعفونی بسیار بالایی دارد و با مواد آلی دیگر به راحتی واکنش انجام می دهد. به همین دلیل کاربرد کلر بسیار گسترده بوده و در مصارف خانگی و صنعتی استفاده می گردد. مهم ترین کاربردهای کلر عبارتند از:

  • تصفیه آب آشامیدنی
  • گند زدایی فاضلاب صنعتی و بهداشتی
  • ضدعفونی آب استخرهای خانگی و عمومی با پکیج کلر زنی 
  • استفاده از ترکیبات کلر برای تولید مواد سفید کننده
  • استفاده از کلر در صنعت نساجی، رنگرزی
  • تولید مواد ضد عفونی کننده
  • گند زدایی و ضد عفونی فرآیندهای تولید مواد غذایی
  • استفاده از کلر در تولید پلاستیک و فرآورده های نفتی
  • مورد استفاده در صنعت استخراج برم و تولید کلرات ها و کلر فرم ها

مزایا و معایب استفاده از کلر

مهم ترین مزیت استفاده از انواع کلر در مصارف خانگی و صنعتی می توان به قدرت بسیار بالای آنها در از بین بردن جلبک، میکروب، پاتوژن ها و سایر آلاینده های موجود در آب اشاره نمود. علاوه براین، کلر دارای خاصیت اکسید کنندگی بسیار بالایی می باشد و به همین دلیل می توان از آن در تولید فراورده های نفتی و پلاستیکی استفاده نمود. علیرغم تمام مزایای ذکر شده، این عنصر شیمیایی چند عیب عمده دارد  و به همین دلیل روش های حذف کلر از آب معرفی شده اند. برخی از معایب کلر که عبارتند از:

  • کلر به شدت سمی بوده و استشمام آن در محیط های بسته منجر به خفگی می گردد.
  • تماس ترکیبات مختلف کلر با پوست منجر به سوزش می گردد.
  • به دلیل واکنش پذیری بالا، در تماس با سایر مواد شیمیایی احتمال انفجار وجود دارد
  • استفاده از کلر در ضدعفونی آب منجر به تولید ترکیبات جانبی و مضر می گردد

 

 

 

 

 

آب معدنی یا آب شیر؟؟

 

در دهه های اخیر استفاده از آب معدنی در بین افراد بسیار شایع شده است.چرا که مردم معتقدند در آب های بسته بندی شده مواد معدنی وجود دارد که برای سلامتی مفید هستند و از نظر سلامتی هم مشکلی ندارند.اما آیا به راستی استفاده از آب های معدنی نسبت به آب های آشامیدنی ارجحیت دارند؟

شایعاتی که در مورد آلودگی های آب لوله کشی منتشر می شود یا اخباری که در رسانه در مورد آلودگی آب سدها و رودخانه ها با فاضلاب ها و مواد سوختی به گوش می رسد از یک طرف و کیفیت پایین آب بعضی از شهرستان ها به دلیل وجود املاح و رسوبات موجود در آب که لایه ای از رسوب در کتری و سماور ها به جا می‌گذارند و اخیراً وجود نیتریت و نیترات در آب شرب از جمله دلایل تمایل مردم به مصرف آب بسته بندی می باشد.

دسترسی آسان، سهولت حمل و نقل، هزینه ی پایین و طعم و مزه مناسب بطری های آب نیاز به هرگونه تبلیغ این آشامیدنی را در رسانه‌ها از بین برده است.

طبق تعریف موسسه استاندارد آب آشامیدنی، آب گوارایی است که عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آن در حدی باشد که مصرف آن عارضه سوئی در کوتاه مدت و یا در بلند مدت در انسان ایجاد نکند.

انجام جابجایی قبل از بسته بندی و پالایش آب آشامیدنی قبل از بسته بندی طبق استاندارد ملی ایران بلامانع می باشد. بسیاری از بطری ها یا ظروف بزرگ آب بسته بندی در مراکز فروش، حاوی آب آشامیدنی می باشند که خریداران بدون توجه به مندرجات روی بسته بندی آن را به جای آب معدنی خریداری می کنند.

مخاطرات موجود در آب

مواد شیمیایی شامل سموم و باقیمانده آفت کش ها، فلزات سنگین، فلوئور، نیترات، نیتریت، سختی کل، کلسیم، منیزیوم، منگنز، آهن، روی، سولفات، کلرور و آمونیاک باید در آب آشامیدنی، بسته بندی و لوله کشی شهری در حدی باشد که با مصرف دو و نیم لیتر آب روزانه در یک فرد 70 کیلویی، سلامت او به خطر نیافتد. تاثیر نیترات موجود در آب آشامیدنی بر سلامت اولین بار در یک مقاله علمی پس از مشاهده سیانوز در اطفال گزارش شد. علت این مشکل استفاده از آب حاوی نیترات در تهیه غذای اطفال بود. طبق بعضی از گزارشات نیترات موجود در آب آشامیدنی عامل سقط جنین خود به خودی و نقایص جنین است.

نیترات در خاک های حاوی باکتری های تثبیت کننده نیتروژن، گیاهان در حال پوسیدن، کود حیوانی وجود دارد. کودهای نیتروژنه، صنایع و اتومبیل های تولید کننده نیتروژن از دیگر منابع نیترات می‌باشند.

نیترات به خاک نفوذ کرده و برای ده ها سال در آب های سطحی باقی می ماند. چاه های تامین کننده آب با عمق کمتر از 30 متر، منبع مهم آلودگی آب به نیترات می‌باشند. نیترات محصول نهایی تثبیت هوازی ترکیبات نیتروژن دار و به عنوان پایدارترین ترکیب اکسیژن دار آنها محسوب می‌شود مقدار زیاد در آب محلول است.

از نظر شیمیایی این ترتیب واکنش پذیر نبوده و تنها میکروب‌ها قادر به احیای آن به نیتریت هستند. تخلیه حجم انبوهی از فاضلاب های کشاورزی و یا جاری شدن شیرابه های زباله مهمترین منبع ورود نیترات به آبهای سطحی محسوب شده و غلظت نیترات را در آب های سطحی تا چندین برابر مقدار آن در آب های زیرزمینی افزایش می دهند.

به گفته ی پزشکان نیترات برای انسان سمی نیست و به آسانی در بدن جذب و از آن دفع می شود اما عوارض سوء نیترات در انسان تنها در نتیجه احیای آن به وسیله ی باکتری های دستگاه گوارش و تبدیل آن به نیتریت روی می دهد.

نیتریت می‌توانند هموگلوبین خون را اکسید کرده و به مت هموگلوبین تبدیل کنند این ماده عمل اکسیژن رسانی به بدن را مختل می‌کند همچنین نیتریت با بعضی آمین ها و آمید های بدن آمیخته شده و باعث پیدایش نیتروزامین که ماده ای سرطان زا است، می شود. فلوئور نیز از عناصر مهم موجود در آب می باشد.

اهمیت بهداشت دهان و دندان بر کسی پوشیده نیست و تدابیر زیادی جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان ها و سلامت آنها انجام می شود. آب های حاوی فلوراید در این میان سهم بسزایی دارند. با این حال وجود مقادیر زیاد فلوراید در آب سبب ایجاد لکه هایی در دندان، سختی استخوان، کلسیتی شدن لیگامنت ها و بیماری فلوروزیس می شود. جذب روزانه ی کلسیم کافی، از راه خوردن و آشامیدن، نقش مهمی در سلامت استخوان‌ها دارد و کمبود کلسیم ابتلا به استئوپروز است.

آبهای معدنی و آشامیدنی حاوی مقدار متفاوتی کلسیم می باشند که می‌تواند در سلامت انسان همچنین اثرگذاری داروهای گروه bisphosphonate و بیماران کلیوی موثر باشد. مصرف آب‌های بسته‌بندی در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است. بنابر این توجه به کیفیت شیمیایی و قابلیت مصرف آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

تفاوت آب و آب معدنی

طبق تعریف موسسه استاندارد ،آب معدنی طبیعی آبی است که با آب آشامیدنی به دلایل زیر قابل تشخیص است:

آب معدنی محتوای املاح معدنی خاص و کمیاب می باشد. از منابع طبیعی مانند چشمه نقاط حفاری شده از سفره‌های آب زیرزمینی به دست می آید و کلیه اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از هرگونه آلودگی یا تاثیرات خارجی روی کیفیت آن باید انجام گیرد. ترکیبات آن در فصول مختلف سال از ثبات نسبی برخوردار است. تحت شرایطی که ویژگی‌های آن تغییر نکند جمع آوری می شود. در نزدیک ترین محل ممکن به سرچشمه آب، تحت شرایط بهداشتی خاص، بسته بندی می شود.

هیچ‌گونه فرایند پالایش، به جز جداسازی اجزاء ناپایدار مثل ترکیبات محتوی آهن، منگنز، سولفور و آرسنیک روی آب معدنی صورت نمی‌گیرد. جداسازی اجزای ناپایدار باید تحت شرایطی انجام شود که در میزان ترکیبات آب معدنی، تغییر اساسی ایجاد نشود.

آب معدنی طبیعی باید در ظروف تمیز و غیر قابل نفوذ بسته بندی شود. ظروف شیشه ای مورد استفاده در بسته بندی آب های معدنی باید با استاندارد ملی مطابقت داشته باشد. ظروف یکبار مصرف برای بسته بندی آب‌های معدنی باید از نوع مجاز برای مواد غذایی باشد. ظرفیت مجاز ظروف حداکثر 5 لیتر می‌باشد. با توجه به نگرانی هایی که در مورد ارتباط جنس بطری ها و خطر ابتلا به سرطان وجود دارد توصیه می‌شود از منجمد کردن بطری ها قبل از مصرف آن خودداری و پس از مصرف محتوی آن از پر کردن و استفاده مجدد در دفعات زیاد خودداری نمایید.

برچسب گذاری

عبارت آب معدنی یا آشامیدنی بر روی بسته‌بندی، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سری ساخت، زمان ماندگاری یا تاریخ انقضاء، شرایط نگهداری مناسب (مثلا نگهداری دور از نور خورشید) باید بر روی برچسب بسته بندی درج شود.

ذکر خواص درمانی تحت هر عنوان و استفاده از هرگونه تصاویر یا عبارت گمراه کننده بر روی برچسب بسته بندی ممنوع است.

نتیجه

وجود املاح معدنی خاص و عناصر کمیاب تنها در آب معدنی متصور است و بنابر این هنگام خرید به تفاوت آب معدنی و آشامیدنی توجه کنید. وجود فلزات سنگین و آلودگی‌های شیمیایی در انواع آبها ممکن است وجود داشته باشد.گاها لوله کشی های فرسوده و زنگ زده داخل منازل منبعی برای افزودن بعضی از آلودگی ها به آب شرب می باشد.

نوشیدن آب بسته بندی در سفرهای شهری و بین شهری جهت رفع تشنگی و تامین آب و املاح بدن توصیه می شود و از نوشیدن نوشیدنی های رنگی فاقد شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت که حاوی رنگهای مصنوعی و انواع آلودگی‌های میکروبی می باشد و به جای آب میوه، به فروش می‌رسد اکیدا خودداری نمایید.

قبل از خرید آب‌های بسته‌بندی، کیفیت ظاهری آن را از بیرون بسته‌بندی بررسی نمایید تا از عدم وجود اجسام خارجی، جلبک و کدورت رنگ آب در این بطری ها مطمئن شوید.

 

 

به‌مناسبت دوم فروردین‌ماه ،روز جهانی آب

 

بخش آب سازمان ملل شعار "ارزش‌گذاری آب" را برای گرامیداشت روز جهانی آب در سال 2021 انتخاب کرده که نشانگر اهمیت بالای شیوه استفاده از این منبع حیاتی است.

نامگذاری دوم فروردین به عنوان روز جهانی آب، بهانه‌ای برای بزرگداشت مهم‌ترین سرچشمه حیات روی کره زمین است. منبعی حیاتی که قابل بازتولید نیست و همه جانداران روی کره زمین، میلیون‌ها سال است که آن را با یکدیگر به اشتراک گذاشته‌‌اند.
بر این اساس، همه موجودات زنده کره زمین به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه این حقیقت را درک می‌کنند که استمرار حیاتشان در گروی آب است. آب کالایی باارزش و غیرقابل جایگزین در طبیعت است؛ شاید روزی کشاورزی بدون خاک امکان پذیر شود، اما کشاورزی بدون آب غیرممکن به نظر می‌رسد.
دوم فروردین (22 مارس) به نام «روز جهانی آب» شهرت یافته است و هر ساله بخش آب سازمان ملل (UN WATER) شعاری را برای این روز مطرح می‌کند، بنابراین در سال 2021 شعار “ارزش‌گذاری آب – Valuing Water ” توسط این نهاد بین المللی مطرح شده است.
بنا بر این گزارش، ارزش آب بیشتر از قیمت آن بوده چراکه آب برای خانوارها، غذا، فرهنگ، بهداشت، آموزش، اقتصاد و یکپارچگی محیط طبیعی ما دارای ارزش بسیار زیاد‌ی است. اگر هرکدام از این مقادیر یا ارزش‌ها را نادیده بگیریم این منبع غیرقابل تعویض را در معرض خطر قرار می‌دهیم. اطمینان از آب و بهداشت برای همه بوده و بدون درک جامع از ارزش واقعی و چند بعدی آب، نمی‌توانیم از این منبع حیاتی به نفع همه محافظت کنیم.

 

 

۱۴۰۰ و بهاری کم باران

رئیس سازمان هواشناسی کشور در یک گفت‌گوی خبری گفت: طبق پیش‌بینی‌ها در فصل بهار که آخرین فرصت بارش برای کل کشور است، با بارش‌های قابل ملاحظه‌ای روبه رو نخواهیم شد و امکان استفاده از باران مصنوعی برای سطح وسیع وجود نخواهد داشت.

وی گفت : معمولا سال آبی کشور از مهر  ماه هر سال تا پایان شهریور ماه سال بعد خواهد بود، بنابراین در این بازه پیش‌بینی‌های بارش و خشکسالی را انجام می‌دهیم که این پیش‌بینی به صورت ماهانه، فصلی و یا روزانه خواهد بود و آن چیزی که در حال حاضر شواهد به ما نشان می‌دهد، این است که شش ماه پر بارش کشور گذشته است و در مقایسه با مقادیر بلند مدت مقدار کمتر دریافت شده و تا الان حدود ۳۰ درصد کم‌تر از زیر مقدار بارش‌های بلند مدت هستیم.

 در این مدت باقی مانده در بعضی نقاط کشور مثل نوار شمالی بارش‌های خواهیم داشت که تا حدی کمبود بارندگی در آن منطقه را جبران می‌شود، البته پیش‌بینی‌های فعلی نشان می‌دهد که فصل بهار که آخرین فرصت بارش برای کل کشور است، بارش‌های قابل ملاحظه‌ایی به ویژه در نیمه جنوبی نخواهیم داشت.

وی گفت: اگر بارش‌ها در باقی مانده سال در سطح نرمالی باشد، کمبودی که در شش ماه گذشته داشتیم جبران نخواهد شد، به خصوص در نیمه جنوبی کشور همچون سیستان بلوچستان، هرمزگان، کرمان و جنوب فارس که با مشکل مواجه هستیم و این مشکل ادامه دار خواهد بود.

رئیس سازمان هواشناسی در پایان با اشاره به روز هواشناسی مصادف با ۲۳ مارس و سوم فروردین، افزود: هر ساله سازمان هواشناسی جهانی روز ۲۳ مارس را به عنوان روز هواشناسی اعلام کرده و هر سال شعاری را برای این روز می‌گذارد که امسال اسم این روز "دریا، وضع هوا و اقلیم ما " است، تعادل بین اینها بسیار مهم است و از این رو پیش‌بینی شرایط جوی روی آنها نقش تاثیر گذاری در ارایه خدمات  هواشناسی دارد.